Mandlipiparkoogid
350 g nisujahu
100 g mandlijahu
1 tl ingveripulbrit
2 tl jahvatatud kaneeli
näpuotsatäis soola
150 g roosuhkrut
220 g võid
140 g suhkru(roo)siirupit
1 tl jahvatatud apelsinikoort
1,5 tl küpsetuspulbrit
1. Sega köögikombainis toasoe või, suhkur ja siirup ühtlaseks massiks, lisa nisu- ja mandlijahu ning sool ja maitseained. Töötle koostisained ühtlaseks tainaks. Võta tainas köögikombainist, vormi palliks, keera kilesse ning hoia umbes tund aega külmkapis.
2. Rulli see lahti (puista lauale ja rullile pisut jahu), tee meelepärased kujundid, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta ahjus 180 °C juures umbes 6 minutit, kuni piparkoogid on kuldpruunid. Tõsta nad jahtuma.
Kaerahelbeküpsised
200 g võid
3 muna
200 g roosuhkrut
400 g kaerahelbeid
80 g kaerajahu
näpuotsatäis soola
0,5 tl vanillsuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1. Vahusta mikseris suhkur ja munad ühtlaseks massiks, lisa kaerahelbed ja kaerajahu ning sool ja vanillsuhkur. Kõige lõpus lisa sulatatud või. Töötle koostisained ühtlaseks tainaks. Võta tainas köögikombainist, lase taheneda.
2. Pritsi (tõsta lusikaga) küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed pätsikesed ja küpseta ahjus 180 °C juures umbes 6–8 minutit, kuni küpsised on kuldpruunid. Tõsta nad jahtuma.
Allikas: Kodu&Aed, Jõulud, retsept Reet Rum