200 g heledaid rosinaid
200 g tumedaid rosinaid
200 g hakitud kuivatatud ploome
100 g hakitud kuivatatud aprikoose
50 g apelsinisukaadi
3 sl brändit või šerrit
50 g poolitatud kokteilkirsse
225 g jahu
näpuotsatäis soola
0,5 tl jahvatatud kaneeli
0,5 tl riivitud muskaatpähklit
1 tl kakaopulbrit
225 g võid
225 g tumepruuni suhkrut
4 suurt muna
ühe apelsini või sidruni riivitud koor
50 g hakitud mandleid
Kaunistamiseks
4 sl aprikoosimoosi
Päev enne koogi küpsetamist pane kuivatatud puuviljad brändisse või šerrisse likku ja kata anum.
Järgmisel päeval määri 20 cm läbimõõduga keeksivorm võiga.
Sega kokku jahu, sool, vürtsid ja kakaopulber. Klopi või ja suhkur heledaks kohevaks vahuks ning klopi munad ükshaaval juurde. Lisa apelsini- või sidrunikoor, hakitud mandlid, kuivatatud puuviljad koos vedelikuga ja lõpuks jahusegu.
Tõsta tainas keeksivormi, silu pealt tasaseks ning löö vormi kergelt vastu lauda, et tainasse õhumulle ei jääks. Küpseta kolm tundi 160-kraadises ahjus või seni, kuni koogi keskele torgatud varras jääb välja tõmmates puhtaks. Tõsta vorm restile ja lase koogil tund aega vormi sees jahtuda. Kummuta kook restile, kuid kata rätikuga, et kook ei kuivaks. Kui kook on jahtunud, keera see fooliumisse ja hoia jõuludeni jahedas kohas.
Jõuluõhtul kuumuta aprikoosimoosi ja aja see glasuuri saamiseks läbi sõela. Tõsta keeks taldrikule ja pintselda seda kuuma aprikoosiglasuuriga. Keeksi kaunistamiseks on veel palju võimalusi: selle võib katta martsipanikihiga või martsipanist välja lõigatud lehekeste ja marjadega.