Neljale
SEALIHARULL
500 g sea sisefileed
300 g peekonit (Rakvere ameerika peekon)
100 g pooleks lõigatud musti ploome
25 g Dijoni sinepit
soola-pipart
Puhasta seafilee kelmetest, lõika pikkupidi liblikateks.
Aseta lihale ploomid ja keera rulliks, maitsesta soola-pipraga ning määri sinepiga.
Rulli lauale lahti toidukile, millele aseta peekoniviilud, nii et ääred jääksid natuke üksteise peale. Tõsta liha peekoni peale ja keera selle sisse.
Küpseta liha madalal, 65kraadisel temparatuuril 1,5 tundi, siis jahuta. Tekkinud praeleem jäta alles!
Enne serveerimist küpseta liha 220kraadises ahjus 10–12 minutit kuldkrõbedaks. Tõsta liha ahjust ja lase 5–8 minutit seista, siis lõika lahti.
AHJUJUURVILI
300 g kartulit
200 g porgandit
300 g peeti
300 g pastinaaki
3 küüslauguküünt
3cl õli
Aseta kooritud ja jämedalt lõigatud juurviljad ning küüslauk küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi.
Maitsesta soola-pipra ja värske tüümianiga, sega õliga. Küpseta 200kraadises ahjus 1–1,5 tundi, kuni juurikad on pehmed.
PRAEKAPSAKREEM
100 g praekapsast (Põltsamaa)
30 g mett
Kuumuta potis praekapsas meega.
Vahusta kannmikseris kreemiks.
PRAELEEM
küpsetamisel tekkinud leem
40 g võid
8 kadakamarja
tüümiani
Kurna lihast tekkinud praeleem läbi sõela potti.
Lisa kadakamarjad ja keeda, kõige lõpus sega sisse või.
Serveerimisel kaunista tüümiani ja lehtpeterselliga.