4 eksimust, mida sealihast jõuluprae valmistamisel vältida

kodus.ee
Tihti ei arvesta praemeister lihatüki suurusega, mistõttu on tulemuseks maitsetu jõulupraad. | MaraZe / Shutterstock

Kuigi jõululaua krooniks oodatakse alati mahladest nõretavat ja maitseküllast sealihast ahjupraadi, teevad ka kogenud praemeistrid toidu valmistamisel sageli vigu. Millele peaks jõuluprae küpsetamisel tähelepanu pöörama, et lõpptulemus oleks restoraniroa vääriline?

Hõrgu jõuluprae sünnilugu algab õige sealihatüki valimisest. Selleks sobib kaelakarbonaad, kamaraga ja pekiga seavälisfilee või seakarree, seasabatükk, kamaraga või kamarata peekon. Kui valmistajale ja sööjatele meelepärane lihatükk valitud, saab valmistamisprotsess alata. Selleks, et peolaua tähtsaim praad saaks pealt krõbeda koorikuga ja kuldne ning seest mahlane ja maitsekas, jagab ATRIA Eesti esindaja Mirjam Endla põhilisi eksimusi, mida sealihast jõuluprae valmistamisel kindlasti vältida tuleks.

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid