Paljudel seostub sealihaga esimese asjana rasvast nõretav seapraad.
Tegelikkult saadakse searümba lahtilõikamisel erinevateks tükkideks aga väga erineva toiteväärtuse ja rasvasisaldusega lihatükke. Näiteks sisaldab sea sisefilee vaid 3% rasva.
Kuigi jõululaua krooniks oodatakse alati mahladest nõretavat ja maitseküllast sealihast ahjupraadi, teevad ka kogenud praemeistrid toidu valmistamisel sageli vigu.
Restorani Kompass peakokk Dmitri Beljajev pakub jõululaualse välja sealiha-peekonirulli musta ploomi, praeleeme, ahjujuurviljade ja praekapsakreemiga.
Neljale
SEALIHARULL
500 g sea sisefileed
300 g peekonit (Rakvere ameerika peekon)
100 g pooleks lõiga
Kuigi eestlaste armastatuim liha on seakaelakarbonaad, tekib searümba lahtilõikamisel rohkelt erinevaid tükilihasid, mis õiges toidus ja korrektselt valmistatuna viivad keele alla.
Tihti ei piisa hõrgu prae valmistamiseks üksnes kauni välimusega sealih