4-6 portsjonit
400 g sea sisefileed
1 sl rapsi- või oliivõli
soola ja jahvatatud pipart
1 sl paprikapulbrit
2 sibulat
3 küüslauguküünt
2 paprikat
100 g suitsusinki
3 dl lihapuljongit
3 spl tomatipastat
2 sl jahu või kastme paksendajat
1 dl hapukoort
hakitud peterselli või muud rohelist
Puhasta fileed kilest. Kuumuta õli pannil või poti põhjas ja pruunista filee igalt poolt kuldpruuniks. Maitsesta pruunistunud filee soola, pipra ja paprikapulbriga.
Vähenda kuumust ja küpseta liha aeg-ajalt keerates veel umbes viis minutit.
Koori ja haki sibul ja purusta küüslauguküüned. Loputa ja poolita paprikad. Lõika ära vars, eemalda seemned ning viiluta. Haki suitsusink.
Võta filee pannilt. Pane pannile sibulad, küüslauk, paprika ja sink ning kuumuta mõned minutid. Lisa puljong ning tomatipasta, kuumuta keemiseni ja raputa hulka kastme paksendaja.
Tõsta filee tagasi pannile ja hauta kaane all umbes 10-15 minutit, kuni liha on seest küps ja mahlane. Tõsta filee pannilt ja lõika viiludeks.
Lisa lahja hapukoor ja hakitud petersell ning kuumuta uuesti keemiseni. Kalla kaste serveerimsnõusse ja tõsta peale lihalõigud.
Paku keedetud täisterariisi või -pastaga, keedetud köögiviljade ning värske salatiga.