Seafilee kartuli-rukkimuretaina kuues
Kümnele
1 sea sisefilee (leiad poest Oma Põrsas)
õli pruunistamiseks
soola ja purustatud musta pipart
2–3 sl täisterasinepit
värsket või kuivatatud rosmariini
Tainas
u 180 g keedetud kartuleid
180 g rukkipüüli
125 g võid
0,5 tl soola
veidi külma vett
määrimiseks muna
kaunistuseks seesamiseemneid
Kõige lihtsam on tainas kokku segada köögikombainis. Käsitsi tehes suru kartulid läbi sõela ning sega toasooja või ja rukkijahuga ühtlaseks massiks. Kui vaja, lisa veidi külma vett. Vormi tainast pall ja lase vähemalt pool tundi külmkapis seista.
Puhasta filee. Kuumuta õli praepannil ja särista filee ümberringi kenasti kuldseks. Seejärel maitsesta pruunistunud liha soola ja pipraga. Tõsta filee pannilt ning lase veidi jahtuda.
Määri liha pind lahkelt sinepiga kokku ja riputa maitseks veel ka pisut rosmariini.
Rulli muretainas ristkülikukujuliselt lahti.
Tõsta filee taina keskele. Keera tainas ümber filee ja näpi kõik õmblused hoolega kinni.
Tõsta filee küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, taina ühenduskoht allpool. Määri pealt munaga ning riputa üle seesamiseemnetega.
Küpseta 225-kraadises ahjus umbes pool tundi.
Serveeri aurutatud või küpsetatud köögiviljade ja värske rohelise salatiga.
Neli isamaalist ampsu leiad siit.
Beseerulli retsepti leiad siit.