Tee nii:
Kõigepealt keeda marinaad: 1 l vett, kuni 400 g suhkrut, 6 sl õunaäädikat, 4 vürtsitera, 6 nelgitera ja tükike kaneelikoort.
Koorega õunalõigud pane potti valmis marinaadi, kuumuta aeglasel tulel 15-20 minutit ja jälgi, et lõigud laguneksid. Siis tõsta need vahukulbiga keeratava kaanega purkidesse ning vala üle kuuma marinaadiga.
Marineeritud õunu saab kasutada hapukurgi asemel: linnuliha kõrvale, riisi- ja pastasalatitesse, suppidesse ning köögiviljahautistesse.
Kui sul on aias õunauputus, siis tasub õunte marineerimist proovida.
Kuidas marineerida õunu?
Veidi riknema hakanud, puhastatud õunu võib marineerida sügisel valmistatud õunamahla või veele lisatud õunaäädikaga. Niisugune hoidis ei säili pikka aega, seda tasub hoida külmkapis ja kohe kasutada.