TAINAS
100 g võid
1 muna
2 munakollast
2 dl jahu
1 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
TÄIDIS
400 g hapukaid õunu
1 sl sidrunimahla
2 tl riivitud sidrunikoort
2 tl vanillsuhkrut
BESEE
2 munavalget
¾ dl suhkrut
½ dl mandlilaaste
• Sulata või ja lase jahtuda. Vahusta muna, munakollased ja suhkur. Sega omavahel kuivained. Sega jahu ja sulavõi munavahu hulka.
• Kalla tainas ettevalmistatud pirukavormi.
• Pese, vajadusel koori õunad ja lõika õhukesteks viiludeks. Maitsesta sidrunimahla, riivitud sidrunikoore ja vanillsuhkruga.
• Laota õunaviilud tainale ja vajuta sisse. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.
• Valmista besee. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Lisa vahustades suhkur. Jätka vahustamist, kuni vaht läigib.
• Laota munavalgevaht piruka peale. Puista üle mandlilaastudega.
• Jätka 12–15 minutit küpsetamist.
• Paku soojalt koos vanillijäätisega.