Rabarbrikook kondenspiima ja beseekattega

Teostus: Agnes Lupp
Kook, mida praegu kindlasti tasub küpsetada. | Agnes Lupp

Rabarberi aeg on aedades ja kauplustes kätte jõudnud. Aeg on küpsetada suus sulav hooaja kook. 

Põhi:

150 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola

Täidis:

3 munakollast
1 dl hapukoort
350-400 g rabarbrit
400 g magusat kondenspiima

Beseekate:

3 munavalget
1 dl suhkrut

Vahusta või suhkruga heledaks kreemiks, lisa muna ja vahusta edasi.
Lisa küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu, sega ühtlaseks tainaks.
Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud 28cm ümmargusse lahtikäivasse koogivormi või väiksemale ahjuplaadile. Küpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 minutit.

Klopi lahti munakollased, sega hulka kondenspiim ja hapukoor.
Lõpuks lisa ka rabarbritükid, sega.
Vala täidisemass eelküpsetatud põhjale.
Küpseta kooki 180-kraadises ahjus 30 minutit.
Võta kook ahjust ja valmista samal ajal beseekate. Selleks vahusta munavalged tugevaks vahuks, suhkur lisa vahustamise ajal kolmes jaos.
Määri besee koogile ja küpseta kooki veel 180-kraadises ahjus 10 minutit kuni besee hakkab muutuma kuldseks.

Jahuta kook ja lõika märjaks kastetud noaga sobivateks tükkideks.

Rohkem retsepte leiad SIIT.

Agnes Lupp

Sarnased artiklid