Päikesekuivatatud tomatite valmistamiseks vajaksid sa 4 asja: tomateid, meresoola, oliivõli ja päikest.
Seda viimast pole meil aga kunagi nii palju, et lõpptulemus vähegi sarnaneks poe müüdavate tumepunaste nahkjate kuivatatud tomatitega. Aga saab hakkama ka lõunamaa päikeseta.
Alternatiivina võiks teha ahjukuivatatud tomateid, mis eriti hästi õnnestuvad puupliidil.
Tee nii:
Lõika tomatid pikupidi pooleks ja lao lõikepool ülespoole küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Riputa peale natuke soola ja oliiviõli. Kui soovid, siis ka mõnda maitseürti.
Jäta kas terveks päevaks või ööks kõige madalamale kuumusele seatud ahju kuivama.
Kui puupliiti on päeval köetud, siis seisab see öö läbi soe ja on ideaalseks kuivatiks.
Selliseid ahjukuivatatud tomateid saab kasutada salatites ja võileibadel või segada taigna hulka, et küpsetada kauni värviga pirukaid.
Selline nipp on väga tõhus talvel, kui näiteks poest ostetud tomatitel maitset õieti polegi.
Ahjuküpsed tomatid omandavad kauni värvi ja on magusad. Ahjukuivatatud tomatid säilivad muidugi kauem oliivõlis ning maitsevad veelgi