Hapendatud nuikapsas

Kodutohter
Miks mitte proovida hapendada ka nuikapsast. | Shutterstock

Viljaliha on magus ja krõmpsuv, meenutab maitselt redist, varred ja lehed maitsevad nagu kapsas.

Tarvis läheb:

3 keskmist nuikapsast
paar peotäit nuikapsa keskmisi noori lehti
1 väike valge kapsapea
kadakamarju, peterselli
(porgandit)
2 tl soola

 

Tee nii: 

Haki nuikapsalehed ja valge peakapsas peeneks.
Noored puhtaks pestud nuikapsad riivi jämedalt koos koorega (vanemad koori) või lõika koorimisnoaga hästi peened laastud. Soovi korral võid lisada ka ühe väiksema riivitud porgandi.
Sega suures kausis kõik köögiviljad koos maitseainetega ja pane ämbrisse või suurde purki.
Pressi hästi tihedalt kokku, pane peale marli ning vajutis ja jäta sooja kohta (25-30 kraadi) hapnema. Jälgi, et peale tuleks vedelik ja kapsas oleks sellega pidevalt kaetud; vajadusel lisa juurde keedetud jahutatud vett.
Intensiivse käärimise lõppedes puhasta marli ja vajutis, lisa vajadusel keedetud jahutatud vett ning pane kaanega kaetult vajutise all jahedamasse kohta paariks nädalaks järelhapnema.
Kui soovid kohe salatina süüa või toiduks valmistada, pole vaja enam jahedasse ruumi viia.

Sarnased artiklid