1. Vorstikesi pööratakse liiga tihti
Grillvorste ei pea kogu aeg pöörama - kui kuumus on piisav ja vorsti üks külg kenasti pruuniks küpsenud, alles siis tuleks sel teine külg keerata. Liiga tihe keeramine ei küpseta vorsti ühtlaselt ja see jääb toores.
2. Otse grillilt suhu
Tegelikult tuleks lihal pärast tulelt tõstmist lasta veidi fooliumis puhata, nii maitseb näiteks steik kõige hõrgumalt.
3. Grilltangide asemel kahvel
Mõni peab grilltangide ostu mõttetuks väljaminekuks ja leiab, et pole midagi, saab ka kahvliga liha pöörata - aga nii voolavad lihamahlad välja. Teine asi on vorstiga, seal tuleb kahvliga väikeste aukude tegemine isegi kasuks, sest vorstid ei lähe lõhki.
4. Vale temperatuur
Grillimisel teeb kõige enam pahandust valesti valitud temperatuur. Rusikareegel on aga selline: söegrill on grillimiseks valmis, kui saad oma kätt 10 sentimeetri kõrgusel grillrestist hoida vähem kui 5 sekundit! Kui see piisavalt kuum pole, oota natuke ja lase sütel koguneda.