Need sõnad omistatakse kuulsale prantsuse benediktiinilasele Dom Pierre Perignon’le, mida ta olla hüüdnud pärast esimese korraliku šampanjapudeli avamist. Talle kiputaksegi omistama vahuveinide looja au, kuid seda ta polnud mitte.
Harvardi meditsiiniõdede terviseuuringus selgus, et isegi vähem kui üht alkohoolset jooki päevas võib seostada mõningal määral suurenenud rinnavähiriskiga. Ent huvitaval kombel ei tõdetud mingit seost vähiohuga juhul, kui joodi ainult punast veini.
Alkoholiannused võivad koguneda märkamatult.
Sünnipäevad, kokkutulekud, suvepäevad ja niisama naabritega aias grillimised koos veini, siidri ja õllega on ju toredad, kuid lõpuks annavad unehäired ja südame rütmihäired märku, et asi on läinud liiale.
Kuigi kõige parem on värske kala, saab ka külmutatud valgest kalast teha väga maitsvaid toite.
½ dl oliiviõli
2 sibulat
4 küüslauguküünt
6 kartulit
2 paprikat (punast, kollast)
2 suurt tomatit
1 sl tomatipastat
2 loorberilehte
10 tera musta pipart
meres
Mida nautida veini kõrvale? Ikka juustu!
KaheleTarvis läheb:
1 Camemberti juust
2 sl kuiva valget veini
värsket tüümiani
serveerimiseks viigimarjamoosi
Tee nii:
Kortsuta küpsetuspaber palliks, haruta lahti ja pane Camemberti juust sellele.
Omad jõululemmikud on igal perel, aga miks mitte siin juurde proovida ka midagi uut.
Kanamaksapasteet pohlamoosi ja veinitarrendiga.Tarvis läheb:
500 g broilerimaksa100 g maasuitsupekki75 g juursellerit2 porgandit1 sibulõli praadimiseks1 l kanapuljong