Espresso-šokolaadi-juustukook

Pille Enden
Jaan Heinmaa

Mõnusa kohvimeki ja šokolaadiglasuuriga juustukook on tõeline hõrgutis. Kui kaunistada kook kommidega, on see veelgi ahvatlevam ja pilkupüüdvam.

Valmistusaeg 20 minutit + 1 tund 25 minutit ahjus

10 tk

 

Põhi:

200 g täidisega šokolaadiküpsiseid (nt Domino)

50 g võid

 

Täidis:

600 g maitsestamata toorjuustu

1,5 dl suhkrut

2 tl vanillisuhkrut

3 muna

1 dl kanget kohvi

 

Glasuur:

100 g tumedat šokolaadi

1 dl vahukoort

kaunistamiseks komme

 

Vooderda lahtikäiv 20 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga. Kuumuta ahi 175 kraadini.

Purusta küpsised koos täidisega peeneks puruks. Sulata või ja sega küpsisepuruga. Suru segu vormi põhja.

Hõõru toorjuust pehmeks. Sega hulka suhkur ja vanillisuhkur. Klopi ükshaaval hulka munad, iga muna lisamise järel sega ühtlaseks. Sega hulka kohv. Vala täidis põhjale ja küpseta ahju allosas 50–55 minutit. Lülita ahi välja ja lase koogil veel 30 minutit soojas ahjus järelküpseda. Võta kook ahjust välja ning lase täiesti jahtuda.

Haki šokolaad ja pane kaussi. Kuumuta koor ja vala see šokolaadile. Lase mõni minut seista ning sega ühtlaseks. Lase segul veidi aega jahtuda, aeg-ajalt segades. Määri paksenenud glasuur koogile ja lase tahkuda. Kaunista kommidega.

 

Sarnased artiklid