32 tk
Tarvis läheb:
50 g pärmi
7 dl vett
2 dl gluteenivabasid kaerahelbeid
2 dl maisijahu
1 sl psülliumi jahu*
1 sl siirupit
1 tl soola
½ dl rapsiõli
6 dl gluteenivaba tumedat jahusegu
TÄIDIS
1 dl nõrutatud päikesekuvatatud tomateid
100 g piimavaba margariini
1 dl hakitud värsket oreganot
1 dl hakitud murulauku
LISAKS
muffinivorme
• Lahusta pärm käesoojas vees. Vahusta sekka kaerahelbed, maisijahu ja siirup. Lase rätiku all kerkida 15 minutit.
• Valmista sel ajal täidis. Haki päikesekuivatatud tomatid. Lisa margariin ja ürdid. Sega ühtlaseks.
• Sõtku tainas. Lisa sool, õli ja omavehel segatud kuivained väikeste kogustena.
• Kalla tainas õlitatud küpsetusetuspberile. Mätsi tasaseks õlise või jahuse käega.
• Kalla tainale täidis ning rulli küpsetuspaberi abil rulliks.
• Lõika rull noaga 32 tükiks. Tõsta need ahjupaaldile muffinivormidesse. Lase räikuga kaetult umbes pool tundi kerkida.
• Pintselda saiakesi veega ja raputa peale kaerahelbeid.
• Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 15 minutit.
* Psüllium (india teelehe seemned) on looduslik kiudaine, mis aitab seedida, parandab soolte tervist ning vähendab kolesterooli taset. Kasutatakse madala süsivesikutesisaldusega toitumise juures küpsetiste struktuuri ja sidususe parandamiseks.
Allikas: Kodu&Aed