Prantsuse virsikukook

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Kook, mida tasub teha. 

(Gâteau aux pêches)

Kaheksale

400 g küpseid, aga kõvemaid virsikuid (u 2–3 tk)
180 g toasooja pehmet võid
180 g suhkrut
2 tl vanilliekstrakti või 1 sl vanillisuhkrut

3 suurt muna

100 g maitsestamata jogurtit
250 g nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit

näpuotsaga soola

Vooderda lahtikäiv 22 cm või 24 cm koogivorm küpsetuspaberiga või määri võiga ja puista üle jahuga. 

Kuumuta ahi 180 kraadini. 

Klopi/hõõru või ja suhkur heledaks ja kreemjaks. Lisa vanilliekstrakt, siis klopi ükshaaval juurde munad. Nüüd sega juurde jogurt ning viimasena jahuga segatud sool ja küpsetuspulber. 

Kalla tainas vormi.

Lõika virsikud viiludeks, seejärel torka koogi sisse. 

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes tund aega või kuni kook on kuldne (kontrolli koogi küpsust puutikuga – see peab puhtaks jääma).

Võta valmis kook ahjust välja, lase täielikult jahtuda. Serveerimiseks võid peale sõeluda veidi tuhksuhkrut, kõrvale sobib pakkuda vanillijäätist.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid