Nähtamatu õunakook ehk Gâteau invisible

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Niisugust naljakat nime kannab see õunakook sellepärast, et õunaviilud on nii õhukesed, et kaovad justkui taina sisse sulades ära. See vähemagus kook on Prantsuse päritolu, aga väga populaarne näiteks Jaapanis. 

Kogused on mõeldud tavalise keeksivormi jaoks. Vali õunad, millel on hea magushapu maitse. 

umbes 1 kg õunu

3 suurt muna

50 g suhkrut

2 sl sulatatud võid

100 ml piima

90 g nisujahu (u 1,5 dl)

1 tl küpsetuspulbrit

näpuotsaga soola

 

Määri keeksivorm võiga, vooderda küpsetuspaberiga. 

Klopi kausis munad ja suhkur mikseri abil heledaks kohevaks vahuks. 

Sega sulatatud või ja piim, siis sega munavahu hulka. 

Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga, seejärel sega ülejäänud taina hulka.

Koori õunad, eemalda südamikud. Lõika õunad hästi õhukesteks viiludeks. Kasta õunaviilud taina hulka ja tõsta seejärel vormi – kui on viitsimist, säti viilud kenade kihtidena. Kui tainast üle jääb, siis kalla see vormi kõige peale. Suru õunad kergelt kokku.

Küpseta 180-kraadises ahjus 45–55 minutit või kuni kook on läbi küpsenud.

Serveerida võib nii soojalt kui ka jahtunult. 

Soovi korral paku kõrvale karamellikastet, vahukoort või vanillijäätist. 

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid