Tainas:
30 g sulatatud võid
2 dl nisujahu
0,5 tl soola
1 tl tuhksuhkrut
0,75 dl külma vett
määrimiseks muna või sulavõid
Täidis:
6 õuna
1 dl rosinaid
3 sl fariinsuhkrut
1 sl kaneeli
1 tl jahvatatud kardemoni
0,6 dl brändit või rummi
1 dl riivleiba või -saia
Esmalt loputa täidise rosinad kuuma veega ja pane brändi sisse likku.
Sulata või ja lase jahtuda. Sega kokku kõik kuivad tainaained. Lisa vesi ja sulavõi, vormi tainas palliks ja jäta pooleks tunniks toasooja seisma.
Koori ja tükelda õunad kaussi. Lisa maitseained ja rosinad koos rummi või brändiga.
Rulli tainas küpsetuspaberi peal õhukeseks. Sega õunte hulka riivleib (või –sai) ja tõsta õunasegu tainale. Keera küpsetuspaberi abiga rulli ja tõsta ettevaatlikult ahjuplaadile nii, et struudli liitekoht jääks alla.
Määri struudel muna või sulavõiga ja küpseta 225-kraadises ahjus 30 minutit.
Serveeri koos vanillikastmega.