Ohutu ei ole ka eestlaste suur lemmik rabarber. " Rabarber, me teame, on väga hea, aga ainult noored varred. Lehtedesse tuleks ettevaatlikumalt suhtuda. Tõsi, väike kogus rabarberi lehti supi maitsestamiseks on OK, aga päris kindlasti ei tohi rabarberi lehti kasutada smuutide, pestode valmistamiseks, kuna leht on sellel taimel äärmiselt maksatoksiline!" hoiatab terviseamet oma postituses. "Mürgistusteabekeskusel on juba teada juhtum, kus rabarberi lehe söömine lõppes haiglaraviga."
"Sama ettevaatlik tasuks olla ka suvaliste maa sees leiduvate juurikate toiduks tarvitamisel, eriti siis kui loodusõpetuse tunnid ei ole kunagi kuulunud teie lemmikainete hulka. Nii sai mürgistuse infoliin 16662 kõne, kus võilillejuurika pähe tarvitas perekond kaebuste järgi hinnates ilmselt hoopis karumustika juuri. Haiglasse sattus ka tütarlaps, kes enda teadmise järgi korjas toiduks karulauku, ent kujunenud tervisekaebused viitasid tegelikult piibelehele," vahendab terviseamet. Häda korral või isegi üksi kahtluse olemasolul vali mürgistuse infoliin 16662, kus teie kõnedele vastatakse ööpäevaringselt.