Külm tomatisupp paprikaga. Hea külmikust võtta kiire nälja kustutamiseks

Marju Randmer-Nellis
Tomatisupp. | Marju Randmer-Nellis

Kui kasvuhoonest tuleb veel robinal tomateid ja paprikaid, tasub see supp külmkappi valmis teha, et nälja korral kohe midagi head kiiresti hamba alla saada.

4 sööjale

Tarvis läheb:

8 suurt küpset tomatit
2 punast paprikat
3 šalottsibulat või 1 suur punane sibul
2 küüslauguküünt
4 sl oliiviõli
2 sl valge veini äädikat
200 ml vett
soola-pipart
serveerimiseks basiilikut ja meelepärase saia röstitud viile

Haki tomatid ja paprikad suuremateks tükkideks, sibul ja küüslauk tee peenemaks. Pane kõik kaussi, lisa oliiviõli, äädikas ja sool-pipar.
Tambi veidi pudrunuiaga sodiks, lisa vesi, sega läbi ja tõsta vähemalt 1–2 tunniks külma. Serveeri külmalt, kõrvale paku röstitud leivaviile.

Sarnased artiklid