4 sl magedat võid, lisaks ka määrimiseks
450 g suhkrut
näpuotsatäis soola
300 ml 35% rõõska koort
150 ml piima
3 sl vett (selle võib asendada apelsini- või šerribrändiga või kange kohviga)
Lisandid
225 g tumedast või piimašokolaadist täppe
115 g hakitud mandleid, sarapuupähkleid, Kreeka pähkleid
115 g datleid või kuivatatud aprikoose
Määri 20 cm küljepikkusega madal kandiline küpsetusvorm võiga.
Pane või, suhkur, sool, koor, piim ja vesi (või selle asendaja) paksu põhjaga kastrulisse. Kuumuta kergelt, kuni suhkur on lahustunud.
Lase segu mulinal keema ja keeda, kuni külma vette valatud lusikatäis kreemi moodustab pehme palli.
Kui teed šokolaadimaitselisi koorekomme, lisa nüüd šokolaaditäpid. Tõsta kastrul tulelt ning klopi tugevalt, kuni segu hakkab paksenema ja muutub tumedamaks. Vahetult enne selle konsistentsi saavutamist lisa kas hakitud pähklid või kuivatatud puuviljad. Klopi tugevalt kuni ühtlase segu saamiseni.
Vala kreem võiga määritud vormi, aga ole ettevaatlik, sest segu on väga kuum. Lase segul jahtuda ja tarduda. Tõmba kreemile terava noaga ruudustik. Lase veel seista, kuni kreem on täiesti tahenenud.
Kummuta lauale ja pööra ümber. Lõika pika noaga kuubikuteks. Soovi korral puista mõned üle tuhksuhkruga, mõned kaunista sulatatud šokolaadiga.