10 minutit hiljem
Sinu keha vallutavad umbes 10 teelusikatäit suhkrut. Ainus põhjus, miks sul ülimast magusaannusest kohe paha ei hakka (mis tegelikult peaks juhtuma), peitub fosforhappes, mis tugevat maitset vähendab.
20 minutit hiljem
Veresuhkur tõuseb järsult ja vallandab insuliinipurske. Kuidas reageerib sellele maks? Vastus: muutes suhkru rasvaks.
40 minutit hiljem
Kofeiin on täielikult sinu organismi jõudnud – pupillid laienevad, vererõhk tõuseb ja maks “paiskab” vereringesse üha enam suhkrut.
45 minutit hiljem
Keha toodab nüüd tavapärasest suuremas koguses dopamiini ning see stimuleerib ajus olevaid “mõnukeskusi”.
60 minutit hiljem
Fosforhape “seob” endaga seedekulgla alumises osas kaltsiumi, magneesiumi ja tsingi, mis ergutab ainevahetust. Varsti pärast seda sunnib kofeiin sind tualetti jooksma. Sel viisil paneb keha end vabanema mineraalidest, mis vastasel juhul jõuaksid su luudesse.