pärmi-lehttainast
Täidiseks:
kuivatatud pehmeid ploome või ploomitäidist (vt retsepti)
Määrimiseks:
muna
Rulli pärmi-lehttainas lahti ja lõika umbes 5 x 5 cm ruutudeks. Tee igasse tainanurka väike sisselõige (umbes 1,5–2 cm). Aseta tainatüki keskele täidis ja murra servad keskele kokku, nii et saad tähekesekujulise väikese piruka.
Määri pealt munaga (soovi korral kaunista pärlsuhkruga) ning küpseta 200-kraadises ahjus kuldseks.
Ploomitäidis:
200 g kuivatatud ploome
2 sl suhkrut
1 dl vett
veidi kaneeli
1 sl konjakit
Pane ploomid, suhkur, vesi ja kaneel potti, kuumuta tasasel tulel 15–20 minutit või kuni ploomid on täitsa pehmed. Püreesta, maitsesta soovi korral konjakiga.