Iluaed
* Pärast õitsemist lõika vanu oksi välja forsüütial, tuhkrul enelal, nipponi enelal, värdenelal, ebajasmiinil, jaapani ebaküdoonial, Thunbergi kukerpuul, kuldsõstral jt kevadel ja varasuvel õitsenud ilupõõsastel.
* Niida muru tihti ja kõrgemalt, mitte harva ja madalalt.
* Toesta aegsasti pojenge jm kõrgekasvulisi püsililli, enne kui nad jõuavad lamanduda.
* Tulpidel ja nartsissidel lõika ära kuivanud õied, sest seemnekuparde kasvatamine kurnab sibulat. Õievarrel ja lehtedel lase kolletuda, et toitained jõuaksid minna sibulasse.
* Murra rododelt pärast õitsemist õisikud ära, et nad ei kulutaks asjatult jõudu seemnete kasvatamises.
* Näpista männid tihedaks, enne kui noored võrsed liialt puituvad. Pehmeid rohtseid kasve on lihtne murda ja töö edeneb ruttu. Murra ära pool kuni kaks kolmandikku.
* Jälgi taimede noori võrseid, et võimalikult ruttu avastada lehetäid ja neid tõrjuma asuda.
Tarbeaed
* Hoia tuhaämber käepärast, et peletada tuhaga maakirpe redise-, kapsa-, kaalika- jt ristõieliste peenrast.
* Kui öökülmad enam ei kimbuta, istuta avamaale ette kasvatatud külmaõrnad köögiviljad: kurgid, tali- ja suvikõrvitsad, aedoad, suhkrumais.
* Pane suures tünnis käima „roheline kokteil” ehk roheliste taimejäätmete (muruniide, seemneteta umbrohi, köögiviljapealsed jne) kääritis, mille lahusega kastmine ergutab mullas kasulike mikroorganismide tegevust ja annab taimedele toitaineid.
* Juuni keskel külva säilitusporgand, sest tõusmete tärkamise ajaks on porgandikärbes lendluse ja munemise lõpetanud. Enam pole ohtu, et porgandid lähevad „ussitama”.
* Tomateid kosuta suve alguses lämmastikurikka väetisega, hästi sobib nõgeseleotis ja roheline kokteil. Kogu suve võid kasutada tomati-eriväetist.