Värsked väikesed porgandid on hea toorelt krõbistada, kuid vanadest võib teha kerge porgandikoogi.
4 muna
4 dl nisujahu
3 dl suhkrut
2 tl kaneeli
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl söögisoodat
100 g võid
6 dl riivitud porgandit
2 tl riivitud sidruni või apelsini
Kelle pole aeda, kust marju korjata, võib valmistada imehead porgandimoosi, mida on hea pudru ja röstsaia peale panna.
u 0,75 l
1 kg porgandeid
4 dl vett
5 dl moosisuhkrut
0,5 tl kaneeli
0,5 tl jahvatatud kardemoni
0,5 tl ingveripulbrit
0,25 tl jahvat
Pirukas tuleb ilus ja värviline, kui kasutada eri värvi porgandeid.
Põhi:
300 g porgandeid
100 g võid
4 dl täisteranisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
½ tl soola
Täidis:
200 g porgandeid
200 g suvikõrvitsat
250 g hapukoort
1 muna
1 sl Dijon`i sinepit
soola,
Maitsev leivakate vahelduseks singile ja juustule.
300 g võid, toatemperatuuril400 g porgandit0,5 dl oliiviõli2 oksa rosmariinisoolaKoori porgandid ja lõika pikuti pooleks.Tõsta porgandid ahjuplaadile, puista peale oliiviõli, soola ja rosmariini.
Röstitud porgandid annavad sellele supile omapärase maitse ning ingver supis on mõnus kaaslane.
4 sööjale
1 kg porgandeid1 suur sibulpeotäis tüümianilehtisoola-pipart2 sl oliiviõli1 apelsini mahl500 ml porgandimahla500–750 ml vettu 2 cm suurune tükk ing
Teistmoodi tiramisu, kus kohvi asemel kastetakse küpsised apelsinimahla sisse.
6-8 portsjonit
200 g Savoiardi küpsiseid
PORGANDIMAHL
500 g porgandeid
3 dl vett
½ tl ingverit
1 tl kardemoni
1 kaneelikang
1 dl moosisuhkrut
MUNAVALGE-KREEMIVAHT
1 mun
Enne, kui tulevad värsked porgandid, võib vanadest teha maitsvat püreesuppi.
4 portsjonit
1 kg porgandeid
3 küüslauguküünt
1 väike sibul
2 sl õli
12 dl köögiviljapuljongit
300 g pehmet tofut
0,5 tl soola
2 tl sidrunimahla
0,5 tl suhkrut või mett
1.