Kevadised räimed on suured ja prisked, neid lihtne rookida.
4 portsjonit
500 g räimefileed
1 tl soola
100 g toorjuustu (küüslaugumaitselist)
2 sl hakitud tilli või peterselli
1 dl riivsaia
1-2 sl riivjuustu
Sega räimefileed soolaga ja jäta natukesek
Supi sisse võib panna just seda, mis on parajasti peenral valminud.
Suvesupp
4 portsjonit
½ porrut
1 suvikõrvits
300 g brokolit
1 porgand
peotäis lehtkapsast
1,5 l köögiviljapuljongit või kanapuljongit
200 g herneid
200 g sulatatud juustu
vajadusel so
Korja ja kuivata erinevaid ürte: petersell, till, seller, leeskputk, rosmariin, tüümian.
Kuivatatud ürt peab olema pudisevalt kuiv. Kalla peenike sool kaussi ja pudista hulka erinevaid ürte.
Sega läbi, pane väikestesse purkidesse ja jäta maitsestuma.
Aeg on peenral veel rohetavad maitsetaimed ära lõigata ja talveks tallele panna.
Ürdid ja maitsetaimed talveks tallele
Ilusal soojal sügisel rohetavad peenral või rõdukastis veel münt, meliss, pune, tüümian ja teised maitsetaimed.
Basiilik, rosmariin, till ja teised ürdid oma aiast: nii hea on neid roa sisse hakkida! Aga kuidas neid säilitada?
Soovitatav on maitsetaimed korjata, leige veega ära pesta ja pruunid või muul moel kahjustunud kohad eemaldada ja korralikult kuivatada.
Kuna mune on enamasti alati külmkapis ja täidiseks võib kasutada kasvõi eelmise päeva hakklihakastet või seda, mis kapis parajasti leidub, on see väga maitsev ja soodne roog.
Munarull
10 portsjonit
6 muna
5 dl piima
1 dl nisujahu
soola, pipart, soovi
Viimastel kuudel on võitlus suhkruga hoogu juurde saanud ning osutunud riiklikult nii tähtsaks probleemiks, et seda tuleb lausa seadusandlikult reguleerida – küll maksudega, aga siiski.