Kuumad road külmaks ajaks | Hapukapsavorm liha, kartuli ja kruupidega

Pille Enden
Jaan Heinmaa

Veidi mulgikapsaid meenutav roog küpseb mugavalt ahjus valmis. Sealiha peaks olema piisavalt rasvane, et roog tuleks mahlane, soovi korral võib olla ka kamaraga.

Valmistusaeg 25 minutit + 1,5–2 tundi ahjus

Kuuele

1 sibul

1 sl õli

0,5 kg läbikasvanud sealiha (nt seakülg või peekon)

1 keskmine õun

0,75 kg hapukapsast

1 sl pruuni suhkrut

3–4 keskmist kartulit

1–1,5 dl odrakruupe või -tangu

3–4 dl vett

soola, musta pipart

 

Koori ja haki sibul. Prae suurel pannil õlis pehmeks. Tõsta pannilt ära. Lõika liha umbes 2 cm kuubikuteks. Aja õli pannil kuumaks ja pruunista lihatükid. Maitsesta soola ja pipraga.

Koori õun, eemalda südamik ning lõika väikesteks kuubikuteks. Lisa pannile koos hapukapsaga. Tõsta tagasi ka sibul. Puista peale soola, pipart ja suhkrut. Sega läbi ja prae, kuni kõik on läbi kuumenenud.

Koori kartulid ja lõika üsna õhukesteks viiludeks. Lao vormi põhja ning maitsesta soolaga. Lisa uue kihina pool kapsasegust ja puista ühtlaselt peale pestud kruubid. Tõsta peale ülejäänud kapsasegu.  Kalla peale kuum vesi. Kata vorm fooliumiga ning küpseta 180-kraadises ahjus 1,5–2 tundi.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid