50 g pärmi
5 dl õunamahla
1 sl soola
½ dl rapsiõli
10 dl speltanisujahu
3–4 dl täisteranisujahu
100 g kuivatatud ploome
100 g puhastatud kreeka pähkleid
1 lahtiklopitud muna
soolahelbeid
Murenda pärm kaussi või köögikombaini. Soojenda õunamahl käesoojuseni, vala pärmile ja sega, kuni pärm on lahustunud. Lisa sool ja õli ning sega korralikult.
Sõtku (või sega masinaga) vähehaaval taignasse jahu. Veidike jahu jäta pätside vormimiseks.
Tükelda ploomid peeneks ja lisa koos puhastatud kreeka pähklitega taignasse.
Sõtku taignat 10 minutit käsitsi või 5 minutit masinaga.
Pane taigen kohta, kus pole tuuletõmbust, kata rätiga ja lase 45 min kerkida.
Sõtku kerkinud taigen veel kergelt läbi, jaga kahte ossa ja vormi kaks ümmargust pätsi. Lase taignapätsidel veel 30 minutit rätiku all kerkida.
Sea ahi 150° peale. Pintselda pätsid lahtiklopitud munaga üle ja riputa soolahelbeid peale. Küpseta alumisel ahjuvõrel umbes 90 min.
Kui ploomid kipuvad kõrbema minema, võid katta pätsid fooliumiga.