Punased vaarikad on uskumatult tervislikud. Neis marjades on rikkalikult antioksüdante, mis aitavad organismil tõrjuda hapniku vabade radikaalide tekitatud kahjustusi ja tugevdavad immuunsüsteemi. Lisaks peitub neis marjades ka rohkesti kiudaineid, mis aitavad kaasa heale seedimisele.
Vaarikavaht
4–6 portsjonit
u 400 g vaarikaid
½ dl suhkrut
1 munavalge
2 dl vahukoort
2 sl kookoshelbeid
Kaunistuseks:
kookoshelbeid
Pane puhastatud vaarikad kastrulisse, lisa suhkur. Kuumuta segades, kuni suhkur sulab. Kui marjasegu hakkab keema, pane kaas peale ja lase mõõdukal kuumusel 2–3 minutit podiseda. Jahuta korralikult maha. Vahusta munavalge kõvaks vahuks. Vahusta koor ja sega kookoshelvestega. Sega kokku vahud ja külm marjasegu, kaunista portsjonid kookoshelvestega.
Allikas: "Tervistavad road".