4 portsjonit
Tarvis läheb:
250 g riivitud keedupeeti
250 g kartuliputru
2 dl odra- või speltamannat
2 muna
1 tl soola
praadimiseks võid või õli
Jogurtikaste:
1 väike marineeritud kurk
15 cm värsket kurki
2 küüslauguküünt
3 sl hakitud harakputke või peterselli
2 dl lahjat maitsestamata jogurtit
Tee nii:
Sega kausis riivitud peet, kartulipuder, manna, munad ja sool. Lase tainal umbes pool tundi külmkapis seista. Taina võib külmkappi valmis teha juba eelmisel õhtul.
Haki marineeritud ja värske kurk peeneks. Koori ja peenesta küüslauguküüned ning haki harakputk või petersell. Sega kõik jogurtisse. Kata kauss kaanega ja pane külmkappi maitsestuma.
Kuumuta pannil või või õli. Tõsta suure lusikaga kotletitainas pannile. Prae kotlette keskmisel kuumusel 2–3 minutit mõlemalt poolt. Sellest kogusest tuleb umbes 30 väikest kotletti. Serveeri koos jogurtikastmega.
Allikas: Kodutohter