Tee ise ploomikompotti

Pille Petersoo (Nami-nami.ee)
Kodu & Aed
01.09.2013
Ploomikompott | Juta Kübarsepp

Kerge hilissuvine-varasügisene magustoit küpsetest koduaia ploomidest. Kompott on üsna paks, seda sobib süüa nii piima kui ka vahukoorega või siis hoopis hapukooresilmaga.

Ploomikompott

neljale

500 g ploome

2 dl vett

100 g suhkrut

3 sl kartulitärklist + 3 sl vett

  1. Pese ploomid, poolita ja eemalda kivid. Keeda ploomid suhkruga maitsestatud vees pehmeks (selleks kulub umbes 7–10 minutit).
  2. Sega kartulitärklis veega, lisa see pidevalt segades marjapudrule. Kuumuta tasasel tulel 1–2 minutit, kuni kompott veidi pakseneb. Ära keeda!
  3. Tõsta valmis kompott tulelt ja lase enne serveerimist jahtuda. 

 

Sarnased artiklid