Tarvis läheb:
Taigen
175 g võid
0,5 tl suhkrut
3 dl nisujahu
1 dl suhkrut
soovi korral 1 sl kardemoni
Katteks
4-5 dl mustikaid
1 sl kartulitärklist
1 sl suhkrut
Esmalt valmista taigen. Sulata või ja lase pisut jahtuda.
Sega kuivained omavahel läbi ja lisa hoolikalt segades võile.
Vormi taigen märgade sõrmedega ümmargusse koogivormi, nii et serva jääks umbes 2 cm kõrgune äär.
Kalla mustikad taignale. Sega suhkur ja kartulitärklis läbi ja puista segu mustikatele. Raputa vormi, et jahu seguneks mustikatega.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Lisaks suhkrule võid mustikatele lisada ka kaneeli, maitsed sobivad üllatavalt hästi, eriti kui koogi juurde serveerida jäätist.
Augustis lihtsalt peab seda kooki värsketest mustikatest tegema! Kook õnnestub ka külmutatud marjadest, aga selle maitse sobib talve sama vähe kui vähid jõululauale.