Kaheksale
180 g nisujahu (3 dl)
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl jahvatatud kaneeli
0,5 tl peenikest soola
85 g suhkrut (1 dl)
1 muna
1,5 dl piima
50 g sulatatud võid
3–4 keskmist õuna väikeste kuubikutena
Kate:
4 sl (Demerara) pruuni suhkrut
3 sl nisujahu
1 tl jahvatatud kaneeli
2 sl võid
Sega kuivained omavahel. Klopi omavahel muna, piim ja veidi jahtunud sulavõi. Lisa kuivainesegule koos tükeldatud õuntega.
Pane tainas võitatud koogivormi (24 cm läbimõõduga). Haki katteained noaga sõmeraks ja puista ühtlaselt koogile.
Küpseta 200° ahjus umbes 30–40 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk jääb puhtaks ja kook on pealt kenasti kuldne.
Selle koogi kõrvale sobib hästi ka vanillikaste või -jäätis.
Nipid ja soovitused:
Retsept on mõeldud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva ümmarguse vormi jaoks. Kui koogisööjaid on rohkem, olen kasutanud 25 x 35 cm ahjuplaati ning teinud topeltportsu.
