20 suurt või 30 väikest
Tainas:
150 g võid
3 dl piima
50 g pärmi
1 dl suhkrut
2 tl jahvatatud kardemoni
½ tl soola
1 sidruni riivitud koor
1 muna
á 10 ½ dl nisujahu
Täidis:
200 g maitsestamata toorjuustu
1 dl sidrunivõiet (lemon curd)
Määrimiseks:
1 muna
KATE JA KAUNISTUS:
2 ½ dl tuhksuhkrut
á 2 sl sidrunimahla
riivitud sidrunikoort
• Sulata potis või. Lisa piim ja lase jahtuda käesoojaks.
• Lahusta pärm piimas. Lisa segades suhkur, kardemon, sool, riivitud sidrunikoor ja muna.
• Lisa jahu ja sõtku tainas tihedaks.
• Lase tainal rätiku all kerkida kahekordseks. Umbes tund.
• Pane tainas jahuga kaetud lauale ja rulli 25 x 40 cm suurune plaat.
• Sega toorjuust ja sidrunivõie ja määri see tainale. Rulli tihedaks rulliks.
• Lõika rullist 3–4 cm laiused lõigud. Tõsta rullid lõikepind üleval küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või pabervormidesse.
• Lase rullidel kaetule kerkida veel 30 minutit. Määri munaga.
• Küpseta 225-kraadises ahjus 12–15 minutit.
• Sega tuhksuhkrule sedavõrd palju sidrunimahla, et saad parajalt kleepuva glasuuri. Nirista gasuur jahtunud rullidele.