RETSEPT | Teriyaki-kaste ja grillforell

Nipiraamat
Nipiraamat

Jaapani juurtega maitsekas teriyaki-kaste muudab nii liha kui ka kala eriliseks ning sobitades seda riisi või värske salatiga saad kodus valmistada tõelise restoraniväärilise roa.

Valmista toredalt grillitriibuline kala väljaspool grillihooaega käepärase grillpanniga!

Proovi sama rooga kala asemel ka kanakintsulihaga. Sel juhul pikenda praadimisaega, et liha keskelt läbi küpseks.

Retseptist jagub neljale.

Aega läheb 30 minutit

Vaja läheb:

600 g nahaga forelli- või lõhefileed

500 g punast kapsast

150 g külmutatud edamame ube või rohelisi herneid

2 sl veini- või siidriäädikat

3 sl mahedamaitselist õli

soola-pipart

seesamiseemneid

Teriyaki-kaste:

poole pöidla pikkune jupp ingverit

2 küüslauguküünt

0,5 dl sojakastet

1,5 dl vett

2 sl rafineerimata suhkrut

1 sl mett

1 tl maisitärklist + 0,5 dl külma vett

 

Valmista rooga nii:

Salati jaoks:

1. Lõika kapsas peeneteks ribadeks.

2. Keeda ube või herneid 4–5 minutit ja loputa sõelal külma veega. Nii peatad küpsemise ja aitad viljadel erksat värvi hoida.

3. Vispelda äädikas ja õli omavahel, maitsesta soola-pipraga ning sega kapsa ja ubade või hernestega. Puista peale seesamiseemneid.

 

Kala jaoks:

1. Koori ja riivi või haki peenelt ingver ja küüslauk.

2. Kuumuta kõiki kastme koostisosi, v.a tärklist potis 3–4 minutit. Vala pool kastmest paladeks lõigatud kalale ja jäta tükid marinaadi.

3. Vispelda tärklist 0,5 dl külma veega, lisa potti jäänud kastmele ja kuumuta mõni minut, kuni kaste on kergelt paksenenud. Tõsta tulelt ja jäta jahtuma.

4. Grilli kala mõlemalt poolt, kuni fileede pealispind on jumekas ja kala keskelt küps. Serveeri kala ülejäänud kastme ja salatiga, puista peale seesamiseemneid.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid