Vaatasime, mida soovitas Salme Masso teha rohelise sibulaga oma 1971. aastal ilmunud kokaraamatus „Salatid ja mahlajoogid”. Väikeste mugandustega tegime mõned suvised vitamiinipommid!
Rohelise sibula salat munaga
Tarvis läheb:
suur punt sibulapealseid
2 keedetud muna
1 dl õli-, majonees- või koorekastet
viilutatud rediseid
Pese sibulapealsed, tahenda ja lõika 1 cm tükkideks. Puista peale hakitud muna ja tõsta salatikastet, aga ära läbi sega. Kaunista rediseviiludega.
Rohelise sibula salat kodujuustuga
Tarvis läheb:
suur punt sibulapealseid
200 g kodujuustu
soola
murulauku
Pese sibulapealsed, tahenda ja lõika 1 cm tükkideks. Sega kausis sibul ja kodujuust, maitsesta. Puista peale hakitud murulauku.
NB! Kodujuustu asemel võid kasutada ka kohupiima. Kui soovid kastet, siis sega juurde ka keefirit.
Rohelise sibula salat hapukurgiga
Tarvis läheb:
suur punt sibulapealseid
2–3 värsket soolakurki
soola ja musta pipart
veidi (oliivi)õli
Pese sibulapealsed, tahenda ja lõika 1 cm tükkideks. Lisa kuubikuteks lõigatud soolakurgid. Maitsesta, niisuta salat õliga ning serveeri.
Rohelise sibula salat peediga
Tarvis läheb:
suur punt sibulapealseid
1 keedetud või röstitud peet
3 sl jõhvikamahla või veiniäädikat
1 tl köömneid
soola ja suhkrut
soovi korral õli- või hapukoorekastet
Pese sibulapealsed, tahenda ja lõika 1 cm tükkideks. Riivi peet. Sega toiduained, piserda peale jõhvikamahl ja maitsesta köömnete, soola ja suhkruga. Anna lauale kausiga, soovi korral paku kõrvale kastet.
NB! Köömned võiks esmalt kuival pannil röstida – jäävad maitsvamad!