Röstsaiad herneste, muna ja mozzarellaga
Vaja läheb:
* 4 viilu saia
* 500 grammi värskeid herneid
* 2 muna
* 1 mozzarellajuust
* Poole sidruni mahl
* Oliiviõli ja soolahelbeid
Tee nii:
Puhasta herned ning purusta need saumikseriga. Lisa hernesegule veidi soola, õli ja sidrunimahla.
Lõika sai viiludeks ja rösti. Samal ajal keeda munad parajalt kõvaks.
Määri saiaviilud hernepüreega kokku, aseta igale saiale pool muna ning tükike mozzarellat. Kõige peale puista veidike soolahelbeid.
Lihtne tomatisai
Vaja läheb:
* Saia
* Toorest küüslauku
* Küpseid tomateid (eelista mahlaseid vähese viljalihaga tomateid)
* Extra virgin oliiviõli
* Meresoola
Tee nii:
Rösti saiaviilud kas rösteris või lahtisel tulel. Koori küüslauk ja lõika pooleks, seejärel hõõru see saiale.
Lõika tomatid pooleks ja purusta need. Määri tomatisegu saiale.
Vala tomatisaiadele peale oliiviõli, soovi korral lisa ka veidi meresoola.
Praetud kitsejuust meega
Vaja läheb:
* 2 väiksemat kitsejuusturulli
* 1 sibul
* 1 ciabatta
* 1 muna
* 1 spl suhkrut
* 2 spl mett
* Veidi oliiviõli
Tee nii:
Kuumuta ribadeks lõigatud sibulad õlis, kuni need muutuvad karamelliseks, lisa veidi suhkrut.
Pane õli kastrulisse soojenema. Eemalda kitsejuustult koorik, vormi pehmest osast väikesed pallid. Veereta pallikesi jahus, munas ning seejärel uuesti jahus.
Prae pallid õlis kuldseks ning tõsta köögipaberile tahenema. Soojenda mikrolaineahjus mesi ja vala see juustupallidele.
Lõpuks aseta saiatükile sibulad ning selle peale juust meega.