Paku külalistele midagi uut ja huvitavat. Hispaania traditsioonilised suupisted on lihtsad, põnevad ja maitsvad

kodus.ee
Hispaania hõrgutisi valmistades saab ära kasutada meie kodumaist mett, aga ka värsked herned ja tomatid. | Shutterstock

Tapased ehk Hispaania traditsioonilised suupisted sobivad suurepäraselt veini kõrvale ning lisavad vürtsi igale peolauale. Kasuta ära värsked herned ning tomatid ja proovi ka praetud kitsejuustu meega.

Röstsaiad herneste, muna ja mozzarellaga

Vaja läheb:

* 4 viilu saia

* 500 grammi värskeid herneid

* 2 muna

* 1 mozzarellajuust

* Poole sidruni mahl

* Oliiviõli ja soolahelbeid

Tee nii:

Puhasta herned ning purusta need saumikseriga. Lisa hernesegule veidi soola, õli ja sidrunimahla.

Lõika sai viiludeks ja rösti. Samal ajal keeda munad parajalt kõvaks.

Määri saiaviilud hernepüreega kokku, aseta igale saiale pool muna ning tükike mozzarellat. Kõige peale puista veidike soolahelbeid.

 

Lihtne tomatisai

Vaja läheb:

* Saia

* Toorest küüslauku

* Küpseid tomateid (eelista mahlaseid vähese viljalihaga tomateid)

* Extra virgin oliiviõli

* Meresoola

Tee nii: 

Rösti saiaviilud kas rösteris või lahtisel tulel. Koori küüslauk ja lõika pooleks, seejärel hõõru see saiale.

Lõika tomatid pooleks ja purusta need. Määri tomatisegu saiale.

Vala tomatisaiadele peale oliiviõli, soovi korral lisa ka veidi meresoola.

 

Praetud kitsejuust meega  

Vaja läheb:

* 2 väiksemat kitsejuusturulli

* 1 sibul

* 1 ciabatta

* 1 muna

* 1 spl suhkrut

* 2 spl mett

* Veidi oliiviõli

Tee nii:

Kuumuta ribadeks lõigatud sibulad õlis, kuni need muutuvad karamelliseks, lisa veidi suhkrut.

Pane õli kastrulisse soojenema. Eemalda kitsejuustult koorik, vormi pehmest osast väikesed pallid. Veereta pallikesi jahus, munas ning seejärel uuesti jahus.

Prae pallid õlis kuldseks ning tõsta köögipaberile tahenema. Soojenda mikrolaineahjus mesi ja vala see juustupallidele.

Lõpuks aseta saiatükile sibulad ning selle peale juust meega.

 

Sarnased artiklid