Kaheksale
Soe šokolaadipuding kompotipirnidega.
200 g võid + natuke määrimiseks
170 g (2 dl) suhkrut
4 suurt muna
75 g jahu
50 g kakaopulbrit
2 x 410 g purki pirnikonservi
25 g mandlilaaste
Serveerimiseks vahukoort või vanillijäätist.
Kuumuta ahi 190 kraadini. Määri umbes 20 x 30 cm keraamiline ahjuvorm võiga.
Pane või potti ja sulata tasasel tulel. Tõsta või tulelt, lisa suhkur ning sega, kuni see on sulanud.
Vispelda munad suures kausis heledaks kohevaks vahuks, siis sega juurde või-suhkrusegu. Sõelu juurde jahu ja kakao ning sega hoolega läbi.
Kalla tainas võitatud ahjuvormi.
Kurna kompotipirnid (vedelikust võid morssi teha) ja säti need kenasti vormi (soovi korral võid pirnid viiludeks lõigata, siis jagunevad need ühtlasemalt). Puista peale mandlilaastud.
Küpseta ahju keskosas 25–30 minutit või kuni dessert on pealt küpsenud, aga seest veel pehme. Ära üle küpseta!