Üldreeglina soovitakse hea maitsega universaalset kartulit, mis sobib keetmiseks, pudruks, salatiks ja ahjus küpsetamiseks. Sellist sorti on raske soovitada neile, kes hindavad muredat kartulit. Mure kartul ei sobi salatikartuliks, tänkja sisuga heast salatikartulist ei saa prae juurde muredat keedukartulit.
Eestimaal eelistatakse enamasti ümmargust kollase sisuga muredat kartulit. Kartuli headus sõltub ka valmistusviisist. Tähtis on see, et kartul oleks vahetult enne lauale andmist keedetud. Hea kartuli maitse hakkab nendel inimestel ununema, kes hoogsat tänapäeva elu elavad, kiiruga friikartuleid ja hamburgereid neelavad. Õnneks on veel enamusel eestlastel maakohtades vanemaid, vanavanemaid või häid tuttavaid, kes küllatulnuid omakasvatatud kartuliga kostitavad. Heast eestimaisest kartulist annab tunnistust ka see, et turismitalus kõhu täis söönud väliskülalised on pärast magustoitu veel kartulit palunud.
Edasi lugemiseks
Esimene kuu 0.99€, edaspidi 2.99€ kuus