Sellepärast on väga oluline kaotatud vedelik ja soolad asendada.
Selleks tuleb juua küllaldaselt tavalist vett (2–2,5 l ööpäevas), gaseerimata mineraalvett, lahjat mahla ja/või teed. Joogis peab olema nii suhkrut kui ka soola: 1 l vett, 1 tl suhkrut, näpuotsatäis soola.
Gaseeritud jooke ei soovitata sellepärast, et need ärritavad niigi ärritunud soolt veelgi.
Jooma peab tihti (umbes 10minutiste vaheaegadega), aga väikeses koguses, jahedat jooki – nii ei aja see oksendama.
Sööma ei ole vaja end sundida. Kui tervis lubab ja seda ei takista mõni krooniline haigus (suhkurtõbi, südamepuudulikkus), võib süüa alles siis, kui nälg tõesti näpistab, jooma aga peab kindlasti. See väike “paast” annab soolele rahu.
Esialgu tuleks süüa kerget toitu, nii kuidas kõht lubab:
selged supid;
puljongid;
lahjad kissellid;
soolaküpsised, kuivikud, näkileib;
keedetud riis;
lahja liha ja kala;
banaan, õunapüree, ahjus küpsetatud õun;
jogurt.