Valmistusaeg 25 minutit + 15–18 minutit ahjus
8 tk
300 g värskeid metsaseeni
1 sl võid
1 küüslauguküüs
150 g maitsestamata toorjuustu
1 muna
2–3 sl köögi-või vahukoort
1 dl riivitud kõva juustu, näiteks parmesani
hakitud peterselli
400 g lehttainast
soola, musta pipart
muna pintseldamiseks
Puhasta ja tükelda seened. Prae pannil, kuni vedelik eraldub ja pann jääb kuivaks. Lisa või ja hakitud küüslauk ning prae läbi. Maitsesta soola ja pipraga.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Klopi toorjuustu hulka muna, koor ja pool riivitud juustust. Lisa hakitud petersell ning maitsesta soola-pipraga.
Rulli tainas 5 mm paksuseks, lõika sellest ümmargused 10–12 cm kettad või ruudud. Tee 5 mm kauguselt servadest sisselõige nii, et ei lõika tainast läbi. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja torka kahvliga sisselõikest sissepoole jääv pind läbi.
Tõsta sisselõikest sissepoole toorjuustusegu ja pane peale seened. Puista peale ülejäänud riivjuust. Pintselda servad munaga. Küpseta 15–18 minutit, kuni tainas on kuldpruun ja krõbe.