Metsaseenetartaletid

Pille Enden
Jaan Heinmaa

Sügis on kõige kibedam seeneaeg ja seenelkäik paljudele oodatud ettevõtmine. Igasugused pilvikud, puravikud, riisikad, kukeseened, heinikud ja paljud muud seened passivad nii purki kui ka pannile panna. Üks hea seenepirukas aga sobib igal ajal: nii argiõhtusse kui ka nädalavahetuseks.

Valmistusaeg 25 minutit + 15–18 minutit ahjus

 

8 tk

300 g värskeid metsaseeni

1 sl võid

1 küüslauguküüs

150 g maitsestamata toorjuustu

1 muna

2–3 sl köögi-või vahukoort

1 dl riivitud kõva juustu, näiteks parmesani

hakitud peterselli

400 g lehttainast

soola, musta pipart

muna pintseldamiseks

 

Puhasta ja tükelda seened. Prae pannil, kuni vedelik eraldub ja pann jääb kuivaks. Lisa või ja hakitud küüslauk ning prae läbi. Maitsesta soola ja pipraga.

Kuumuta ahi 200 kraadini. Klopi toorjuustu hulka muna, koor ja pool riivitud juustust. Lisa hakitud petersell ning maitsesta soola-pipraga.

Rulli tainas 5 mm paksuseks, lõika sellest ümmargused 10–12 cm kettad või ruudud. Tee 5 mm kauguselt servadest sisselõige nii, et ei lõika tainast läbi. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja torka kahvliga sisselõikest sissepoole jääv pind läbi.

Tõsta sisselõikest sissepoole toorjuustusegu ja pane peale seened. Puista peale ülejäänud riivjuust. Pintselda servad munaga. Küpseta 15–18 minutit, kuni tainas on kuldpruun ja krõbe.

Sarnased artiklid