Maasikavahutort

Pille Enden
Jaan Heinmaa

Õrn maasikatort saab õhulisust vahuveinist. Kas teha seda alkoholiga või ilma, jääb juba valmistaja otsustada. Valmistusaeg 45 minutit + 5 tundi külmkapis

 

10 tk

Põhi:

180 g digestiivküpsiseid

90 g võid

Täidis:

250 g maasikaid

1,5 dl poolkuiva või poolmagusat vahuveini

2 dl vahukoort

200 g maitsestamata toorjuustu

1,5 dl tuhksuhkrut

2 tl riivitud sidrunikoort

2 sl sidrunimahla

6 želatiinilehte

Tarretis:

3 želatiinilehte

0,5 dl maasika-, kirsi- või muud punast mahla

1,5 dl poolkuiva või poolmagusat vahuveini

maasikaid ja lilleõisi kaunistuseks

 

Kata lahtikäiva ø 22 cm koogivormi põhi küpsetuspaberiga.

Sulata või. Purusta küpsised, sega sulavõiga ja suru vormi põhja. Pane 30 minutiks külmkappi.

Püreesta maasikad näiteks saumikseriga ja sega hulka 1 dl vahuveini. Vahusta vahukoor, lisa toorjuust ning tuhksuhkur ja mikserda ühtlaseks. Sega hulka maasikapüree ning sidrunikoor ja -mahl.

Pane kuus želatiinilehte 5 minutiks külma vette likku. Kuumuta kastrulis 0,5 dl vahuveini. Sulata selles kuivaks pigistatud želatiinilehed ja lase jahtuda. Sega täidise hulka. Kalla täidis küpsisepõhjale ning pane 2–3 tunniks külmkappi tarretuma.

Tarretise tarvis pane kolm želatiinilehte 5 minutiks külma vette likku. Kuumuta mahl kastrulis. Sulata selles kuivaks pigistatud želatiinilehed ja lase jahtuda. Sega vahuveini hulka ning tõsta ettevaatlikult koogile. Pane 1–2 tunniks külmkappi tarretuma. Kaunista maasikaviilude ja lilleõitega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid