Värskendav rabarberi-maasikalimonaad
Tarvis läheb:
1 l tükeldatud rabarberit
0,5 l maasikaid
5 cm jupp ingverijuurt
2 sidrunheinavart
1 laimi mahl
2 dl (või maitse järgi) suhkrut
1 l vett
* Pese rabarberid ja lõika u 3 cm pikkusteks tükkideks.
* Pese, puhasta maasikad, lõike pooleks.
* Koori ingverijuur ja viiluta 1 cm jämeduselt.
* Pane kõik komponendid koos sidrunheina, suhkru ja veega potti, aja keema.
* Lase 20 minutit madalal kuumusel podiseda.
* Kurna vedelik läbi tiheda sõela ja vala pudelisse. Jahuta ja hoia külmikus.
* Serveeri jää ja laimiviiludega. Soovi korral lahjenda gaseeritud veega.
Lihtne maasikakaste liha kõrvale
Tarvis läheb:
4 peotäit maasikaid
1 spl palsamiäädikat
näpotsatäis soola
veidi pipart
* Pese, kuivata maasikad. Püreesta maasikad palsamiäädikaga kombainis ühtlaseks massiks.
* Lisa sool-pipar ja kuumuta korraks grillil või pliidil.
Sobib serveerimiseks grill-lihaga.