Kohupiima-juustukook jõhvikate ja Kirju Koera kommidega

kodus.ee
Jõhvikad ja kommid koogis! Lustakas ja maitsev. | Sille Vadi

Kui hakkab tunduma, et talvine pime aeg on juba kurnavaks muutunud, siis rõõmusta meelt kohupiima-toorjuustukoogiga.   

Kohupiima-juustukook, mis on rikastatud jõhvikate ja kommidega. 

Põhi:

200 g Digestive küpsiseid

75 g võid

Täidis:

250 g kohupiima

250 g toorjuustu

75 g suhkrut

3 muna

150 g (külmutatud) jõhvikaid

100 g Kirju Koera komme

Kaunistamiseks:

100 g Kirju Koera komme

jõhvikaid

Tee nii:

Eelsoojenda ahi 175 kraadini.

Purusta küpsised peeneks ning sega sulatatud võiga. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja.

Sega toasoe kohupiim ja toorjuust suhkruga, lisa ükshaaval munad.

Tükelda kommid ja sega kohupiimasegusse, lisa ka jõhvikad. Sega kõik ühtlaseks ning vala vormi küpsisepõhjale.

Küpseta kooki 50–60 minutit, lülita siis ahi välja ja lase koogil avatud uksega ahjus tund aega jahtuda.

Võta kook ahjust välja ning jahuta lõplikult, soovitatavalt üle öö.

Kaunista jõhvikate ja tükeldatud kommidega ning serveeri toatemperatuuril (mitte külmkapikülmalt).

Nipp!  Proovi ka Komeedi kommide või batoonikestega!

Retsepti autor Sille Vadi. Allikas: Kodu & Aed

 

Sarnased artiklid