Kaheksale kuni kümnele
1,5 kg kaaluv juurseller
1 sl oliiviõli
0,5 tl soola
Sinepiglasuur:
2 sl Dijoni sinepit
1 sl siirupit
1 muna
1 dl peenelt hakitud peterselli
Peale:
1 dl riivsaia
Kuumuta ahi 175 kraadini.
Koori juurseller, siis lõika juurselleri alumine ots siledaks ja aseta ahjuvormi. Nirista peale oliiviõli, maitsesta soolaga. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 2 tundi, kuni juurseller on läbinisti küps (kontrolli küpsust terava noaga).
Tõsta ahju temperatuur 225 kraadile.
Sega sinep, siirup, muna ja petersell ühtlaseks. Määri segu juursellerile, puista peale riivsai. Küpseta 225-kraadises kuumas ahjus veel 10 minutit, kuni juurseller on pealt kenasti kuldne.