HOIDISTAMA | Apelsini-sidrunimarmelaad

kodus.ee
Apelsini-sidrunimarmelaad. | Shutterstock

See marmelaad vajab küll veidi rohkem mässamist, aga maitseb hea.

Tarvis läheb:

4 apelsini kohta 1-2 sidrunit
1 kg apelsinide-sidrunite kohta 2 l vett
1-2 tl sidrunihapet
suhkrut vastavalt ette valmistatud tsitruseliste kaalule (antud kogusele umbes 2 kg)

Kuivata kuuma veega pestud apelsinid-sidrunid ja lõika koos koorega õhukesteks ratasteks. Eemalda hoolikalt neis leiduvad seemned. Ära viska seemneid minema, vaid pane kuuma veega eraldi tassikesse 1 ööpäevaks likku.

Vala vesi apelsini- ja sidrunilõikudele ning jäta need samuti kaanega kaetavasse emaileeritud  nõusse 1 ööpäevaks seisma.

Lisa seemnete leotusvesi apelsinidele-sidrunitele ning tõsta pott kuni koorte täieliku pehmenemiseni s.o umbes 20-30 minutiks keema.

Seejärel jahuta kõik maha ja jäta uuesti 24 tunniks seisma.

Kaalu allesjäänud mass üle ning sega hulka sellega võrdne kogus suhkrut, millesse on segatud sidrunihape.

Keeda marmelaadi tsasel tulel pidevalt liigutades veel 20 minutit.

Tõsta kuum marmelaad kiiresti õhukindlalt suletavatesse purkidesse ja mässi need kuni lõpliku jahtumiseni mõna vatitekki.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid