Valmistusaeg u 30 minutit.
Tarvis läheb:
Grillitud juurviljad
4 väikest suvikõrvitsat
Tilgake kvaliteetset oliivõli
1 väike punane sibul
2 tl sidrunimahla
Näputäis soola ja suhkrut
1 tl (400 g) kikerherneid
1 tl köömneid
1 keskmise suurusega tomat (nt roheline)
Hakitud värske koriander
100 g fetajuustu
Kaste:
½ dl kooritud pistaatsiapähkleid
2 ½ spl kvaliteetset oliivõli
1 spl valge veini äädikat
2 spl vett
1 väike küüslauguküüs
Värskelt jahvatatud musta pipart
¼ tl suhkrut
Valmistamine:
Lõika suvikõrvitsad pikkupidi õhukesteks viiludeks (õhukesed viilud saab nt juustunoaga)
Koori ja haki punane sibul ning pane hakitud sibul koos sidrunimahlaga kaussi. Maitsesta näputäie suhkruga ja jäta kõrvale seisma.
Määri kergelt suvikõrvitsa viilud oliivõliga üle ja küpseta pannil ilusa värvini mõlemalt poolt. Maitsesta näputäie soolaga ja jaga portsjoniteks.
Kurna kikerherned ja loputa need üle. Pane pannile tilk õli ja rösti kuumal pannil herneid mõni hetk.
Poolita tomat ja eemalda seemned (nt teelusikaga), seejärel tükelda tomat.
Haki pistaatsiapähklid peeneks ja sega kõik kastme koostisosad kokku. Soovi korral lisa vürtse ja/või valge veini äädikat.
Sega kikerherned ja tükeldatud tomat punase sibula ja sidrunimahlaga. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga.
Maitsesta suvikõrvitsaviilud kastmega ja lisa peale kikerherne-tomati-punase sibula segu ning fetajuustu kuubikud. Raputa peale hakitud koriander.