Ahjukana
Valmistusaeg u 1 tund ja 40 minutit
Kuuele
1 broiler
2 sl õli
1 tl soola
½ tl musta pipart
2 tl paprikapulbrit
1 tl küüslaugupulbrit (või purustatud küüslauguküüs)
½ tl tšillipulbrit
Kui kasutad külmutatud kana, tõsta see juba eelmisel päeval sügavkülmast tavakülmikusse aeglaselt sulama. Loputa kana seest ja väljast, kuivata majapidamispaberiga.
Sega maitseained ja sool õliga ning hõõru kana seguga üleni kokku. Pane kana küpsetuskotti, sulge kott tihedalt. Aseta kana ahjupannile ja lõika küpsetuskoti ühest ülemisest nurgast väike tükk ära, et aur küpsemise ajal välja pääseks.
Küpseta u 175 kraadi juures ligikaudu 1,5 tundi. Kana sisetemperatuur peaks olema 75 kraadi.
Jäta küpsetamisel tekkinud maitsev leem alles, võid seda kasutada ka karri-banaanikastme põhjana.
Karri-banaanikaste
Kuuele
Valmistusaeg 20 min
½ sibulat
1 küüslauguküüs
2 sl võid
2 tl karripulbrit
½ banaani
½ pool haput rohelist õuna
½ porgandit
2 dl köögiviljapuljongit (või kana küpsemisel tekkinud leent)
1 dl koort
¼–½ tl soola
Koori ja haki sibul. Kuumuta sibulatükke võis umbes minut, lisa karri ja kuumuta pannil veel teinegi minut.
Lisa banaaniviilud ning kooritud ja kuubikuteks lõigatud õun ja porgand. Pruunista mõni hetk. Lisa puljong, lase keema tõusta ja hauta pehmeks. Võimaluse korral püreeri saumikseriga ühtlaseks ja siidiseks, lisa koor. Kuumuta veel kord, maitsesta soolaga.
Paku ahjukana ja keedetud riisi juurde.